ZOO park v Chemnitz má málo návštěvníků

13. leden 2013

Rok 2012 byl pro pracovní trh v Sasku úspěšný, píše to Sachsische Zeitung. V prosinci sice oproti listopadu počet lidí bez práce stoupl, přesto je ale v Sasku nezaměstnaných nejméně od roku 1991.

Hlavní viníkem je špatné počasí, ale i skutečnost, že zahrada už přestává být atraktivní. Sídlí v obytné čtvrti a tak se nemůže rozšiřovat a zvelebovat. Návštěvníky sem zpravidla lákají jen novorozená mláďata.

Der Chemnitzer Tierpark habe im vergangenen Jahr so niedrige Besucherzahl verzeichnet wie noch nie, schreibt sz-online. Es kamen nur 143 000 Besucher, was dortiger Negativ-Rekord sei. Schuld daran sei vor allem das schlechte Wetter, aber auch die Tatsache, dass der Tierpark seine Attraktivität verliert. Er liegt in einem Wohngebiet und so kann er nicht erweitert und verbessert werden. Die Besucher werden gewöhnlich von Jungtieren gezogen.


Zvětšit mapu
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.