Zpěvem k srdci: VUS Ondráš s primášem Štěpánem Blinkou a dívčím sborem

9. září 2020, aktualizováno

Rozhlasové Studio 1 opět ožilo koncertem! V hudebním cyklu Zpěvem k srdci jsme uvítali orchestr lidových nástrojů VUS Ondráš s primášem Štěpánem Blinkou a dívčím sborem.

V programu zazněly moravské, slezské a slovenské melodie a jako hosté se představili Pavel Ptáček, Jaromír Kučera a Marian Friedl.

Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ je již po desetiletí zárukou profesionálních výkonů a v současné době patří mezi významná evropská folklorní tělesa. Po loňském úspěšném koncertu spojeném se studiovým natáčením profilového CD k 65. výročí souboru se Ondráš i letos opět vrací do koncertního Studia 1 Českého rozhlasu Ostrava.

Štěpán Blinka, primáš souboru Ondráš

Písně z různých koutů Moravy i Slovenska, ale také virtuózní instrumentálky na míru šité muzikantům z Ondráše: to je koncertní program, ve kterém Jaromír Kučera (již jako host) symbolicky předal primášské žezlo svému nástupci a současnému uměleckému vedoucímu Štěpánu Blinkovi.

Představil se rovněž dívčí sbor a zpestřením koncertu byla i účast významného valašského zpěváka Pavla Ptáčka a multiinstrumentalisty (a zpěváka) Mariana Friedla.

autoři: Jan Rokyta , tif

Související