Zveme vás na ‚devadesátinový‘ Den otevřených dveří

25. únor 2019

Přijďte se podívat na Den otevřených dveří do Českého rozhlasu Ostrava, který letos slaví devadesát! Zváni jste k nám v neděli 3. března od 09:00 do 14:00.

Můžete nahlédnout do studia, ze kterého živě vysíláme, a podívat se na výstavu starých rádií a rozhlasové techniky. Na besedě s hudebním redaktorem Jiřím Tieftrunkem se vrátíte zpět v čase a dozvíte se, co už dnes v rádiu jen tak neuslyšíte.

Plakát ke Dni otevřených dveří

Na památku si odnesete fotku z rozhlasového fotokoutku, a pro mlsné jazýčky máme dobrou zprávu – občerstvit se můžete v pojízdné kavárně organizace Mental Café. Přijít můžete bez předchozí rezervace kdykoliv od 09:00 do 14:00.

Během neděle 3. března se můžete jít také podívat na den otevřených dveří do Domu kultury Akord, a pokud navštívíte alespoň jeden z těchto dní otevřených dveří, budete mít možnost pokračovat tentýž den zdarma hokejové utkání HC Vítkovice a HC Hradec Králové v 16:00 v Ostravar Aréně.

Tři významné ostravské instituce totiž slaví významná jubilea – vítkovický hokejový klub má letos devadesát, kulturní dům Akord šedesát a Český rozhlas Ostrava devadesát. Navíc všichni návštěvníci, kteří absolvují den otevřených dveří v Akordu i v Českém rozhlase, budou zařazeni do speciálního slosování. V 13:00 bude vylosováno 10 výherců, kteří dostanou možnost podívat se před zmíněným utkáním do zákulisí hokejistů.

autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.