Baník zvládl ligovou dohrávku na hřišti Karviné a po vítězství 2:1 poprvé v sezoně bodoval

22. červenec 2019 22:03

Fotbalisté Baníku Ostrava si připsali první tři body do tabulky Fortuna ligy. V dohrávce 2. kola vyhrál ostravský tým v Karviné 2:1 díky gólům Tomáše Smoly a Milana Jiráska. O jedinou branku domácích se v závěru postaral Vojtěch Smrž.

Hosté vstoupili do zápasu na hřišti regionálního rivala aktivně a už v 10. minutě rozradostnili početnou výpravu svých fanoušků. Po centru z pravé strany se nejdřív neprosadil Milan Jirásek, hned nato se ale k dorážce dostal Tomáš Smola a poslal Baník do vedení.

Lehce opaření Karvinští se ale po chvíli vzpamatovali a hlavně kolem 30. minuty hry Baníku několikrát pořádně zavařili. Nejdřív hlavičkoval ve vápně úplně nehlídaný Petráň, jenže jeho pokus mířil přesně do rukavic brankáře Budinského. A ostravský gólman si s vypětím všech sil poradil i s nebezpečnou střelou Galušky o chvilku později.

Galuška se do dobré šance dostal i krátce po přestávce, tentokrát ale míč netrefil ideálně a Budinský si znovu poradil. Po hodině hry pak ještě Lingr trefil tyč a krátce po něm zase dobře zakončoval Janečka, ani tentokrát ale Budinský neinkasoval.

Budu rád, když vydržím co nejdéle a Baníku pomůžu co nejvíce, říká Milan Baroš

Alex Song si drží odstup od Milana Baroše

Začíná další ročník fotbalové ligy. Ostravský Baník odehraje své první utkání už v sobotu na domácím stadionu. A ostravští fanoušci mohou jásat. Z klubu přišla pro ně ta nejlepší zpráva. Milan Baroš bude pokračovat ve své kariéře.

Když hosté přežili karvinské šance, dokázali podruhé udeřit. Denis Granečný posunul míč Jiráskovi a ten poslal míč přesně k tyči. O chvíli později mohl už na 0:3 zvýšit střídající Dame Diop, jenže v dobré pozici minul.

V 86. minutě se Karvinští dočkali alespoň snížení, když Čonkův centr uklidil hlavou do brány Vojtěch Smrž, víc už ale v divokém závěru, během kterého byli vyloučení domácí Lingr a hostující Fillo, nestihli. Domácí tak jsou po dvou kolech stále bez bodu, naopak Baník po porážce v prvním kole poprvé vyhrál.

2. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Baník Ostrava 1:2 (0:1)
Branky: 86. Smrž - 9. Smola, 68. Jirásek. Rozhodčí: Marek - Vlček, Vodrážka - Zelinka (video). ŽK: Smrž, Lingr, Janečka, Galuška, Kouřil - Stronati, Fillo, Procházka, Fleišman. ČK: 87. Lingr - 90.+4 Fillo. Diváci: 4833 (vyprodáno).

autor: tat
Spustit audio

Související