Baroš může Baníku chybět až do prosince, potrestán bude za nadávky

3. říjen 2018 05:20

Fotbalisté Ostravy zažívají zatím úspěšný podzim, ale komplikací do dalších kol pro ně může být absence kapitána Milana Baroše. Jaký trest Baroš po vyloučení v zápase proti Slavii hrozí, bude jasné ve čtvrtek.

„Vždycky se to posuzuje podle přísnějšího disciplinárního přečinu, v tomhle případě je to paragraf 45,“ vysvětluje Českému rozhlasu předseda disciplinární komise Richard Baček.

Čtěte takéRozhodčí ovlivnil zápas, říká slávista Hušbauer. Podle Laštůvky je na Baroše ‚zbytečný hon‘

Trest pro fotbalistu Milana Baroše tak padne kvůli pohoršujícímu a urážlivému chování vůči rozhodčím. Podle disciplinárního řádu tak může ostravský kapitán přijít až o 6 ligových duelů.

„Sazba trestů je v dolní hranici vyšší. U surové hry je to jeden až šest zápasů, zatímco za pohoršující a urážlivé jednání je to dva až šest zápasů,“ popisuje Baček, proč bude Baroš trestán především za vulgarity, kterými zasypal rozhodčí po udělení červené karty.

Tu ostravský útočník dostal v ligovém zápase se Slavií za surovou hru, když v souboji o míč prudce udeřil předloktím do obličeje záložníka Pražanů Tomáše Součka.

„Ten další disciplinární přečin – surová hra – bude brán jako přitěžující okolnost,“ doplňuje předseda disciplinární komise. Už před čtvrtečním projednáváním Barošova provinění je jisté, že trest bude minimálně dvouzápasový.

„Vždycky to je komplikace, protože útočníků moc nemáme. Čeká nás těžký zápas v Boleslavi, protože té nevyšel zápas venku,“ uvědomuje si ostravský trenér Bohumil Páník, že nahradit Baroše nebude jednoduché.

Recidiva

Kromě duelu v Mladé Boleslavi přijde kapitán Baníku i o regionální derby proti Karviné. Pokud by ale padl nejvyšší možný trest, tak by Baroš mohl nastoupit až v prosinci.

Čtěte takéKomentář: Baroš opět budí emoce, faul byl tmavě žlutý

„Něčeho podobného se dopustil před necelým rokem. Není recidiva jako recidiva. Kdyby někdo měl jednou za dva měsíce červenou kartu, je to něco jiného, než když ji má jednou za rok. Ale u Milana Baroše je fakt, že byl ani ne před rokem potrestán, takže se to jako lehká recidiva brát musí,“ vysvětluje předseda disciplinární komise Richard Baček.

Baroš může být navíc potrestán i výkonem fotbalově prospěšné činnosti nebo peněžitou pokutou. Disciplinární komise většinou použije kombinaci pokuty a disciplinárního trestu.

Disciplinární komise se sejde ve čtvrtek a následně by také měla oznámit, jak dlouho budou ostravští fotbalisté bez svého kapitána.

Milan Baroš z Baníku Ostrava po svém vyloučení
autor: top
Spustit audio

Související