Blízký i vzdálený. To je nové album Vladyho Gryce, ze kterého hrajeme Bejt tak

17. březen 2021

Návrat ztraceného syna. Tohle ustálené rčení se celkem hodí na zpívajícího textaře, který si říká Vlády Gryc. Pochází z Ostravy, kde žil do svých pětadvaceti let.

Vlady Grac spolupracoval například s Vladimírem Figarem, ale později vycestoval do Kanady a Ameriky. Po svém návratu se usadil v Německu a pohybuje se mezi dvěma adresami v Ostravě a v Berlíně.

Ke zpívání se Grayc vrátil v roce 2015. O dva roky později vydal své debutové album Já svý sny mám. A na sklonku loňského roku Gryc vydal druhé album s názvem Blízký i vzdálený. Ideální název vystihující toulavé boty tohoto ostravského kosmopolity.

O jeho aktuální nahrávce si více prozradíme v dalším hudebním přístavu. Naznačím jen, že se jedná o velkorysý projekt, na kterém se podílelo několik výborných muzikantů.

Hudbu a její aranžmá obstaral výtečný pianista a skladatel Michal Worek, který dopřál nádherným textům Vladyho Gryce skutečně multižánrovou vizáž. Z dalších jmen čteme na nahrávce jména jako Adam Malík, Lukáš Čunta či zpěvačka Marcela Březinová.

Nyní už slíbená první ochutnávka z alba Blízký i vzdálený Vladyho Gryce. Píseň se jmenuje Bejt tak.

autor: Milan Bátor
Spustit audio