Bohuslavické seniorky žijí Anenskou slavností

27. červenec 2014
Dobré dopoledne , Dobré dopoledne

Občas jim sice lupne v zádech či zabolí koleno. Nezabrání jim to však v tom, aby pro radost sobě i ostatním nacvičily taneček na obecní slavnost. Zavedeme vás mezi bohuslavické seniorky.

Bohuslavice na Hlučínsku už třetí den žijí Anenskou slavností. Zlatý hřeb však zažijí až dnes večer. Dámy z místního klubu Seniorů se totiž pilně scházely, připravovaly, šily a nacvičovaly a dnes večer se blýsknou v plné parádě.

„Předvedeme ze dva tanečky, co jsme tady nacvičovaly. Myslím, že nám zatím všichni fandí a že se na to těší. A komu se to nelíbí, tak asi jenom závidí. Sranda musí být a to je důležité, co nás posílí,“ směje se Kristýna Kocurová z bohuslavického seniorklubu.

Čeština, polština a němčina. Tyto tři jazyky se jedinečným způsobem smísily v nářečí, kterému říkáme prajzština. Také dámy z Bohuslavic na Hlučínsku, které jsme s mikrofonem navštívili, tímto nářečím mluví.

A i když jsme je během natáčení hlavně sledovali při nacvičování dvou tanečků na Anenské slavnosti, poslechnout si můžete i krátký příběh v prajzštině v podání Veroniky Fojtíkové.

Spustit audio