Chcete-li prožít něco krásného, dopřejte si poslech alba Vladimíra Javorského Ještě je

16. prosinec 2022

V Hudebním přístavu je nám ctí uvítat ostravského rodáka Vladimíra Javorského. To, že herci zpívají, je poměrně běžnou záležitostí. To, že skládají písně, už tak časté není.

Vladimír Javorský ovládá obojí a nejen to: on píše písně, které se vám nenásilně a pokorně zaryjí nejen pod kůži, ale také hluboko do duše. Jeho debutová nahrávka má název Ještě je a svědčí o tom, že odhodlat se k něčemu pěknému a podstatnému není nikdy pozdě.

Debutové album Vladimíra Javorského se opravdu povedlo a můžeme na něm slyšet tohoto skvělého herce zpívat a hrát v doprovodu zásadních postav české hudební scény v čele s Marianem Friedlem.

Javorského texty jsou prokvetlé poetickou obrazností, nejsou to však pouhé veršovánky. Naopak umí vyhmátnout z reality podstatné věci. Jsou vnímavé, sugestivně zachycují plynutí času i křehkost okamžiku. Nenásilně a laskavě se dívají na svět kolem sebe.

Chcete-li prožít něco krásného, dopřejte si poslech alba Vladimíra Javorského s názvem Ještě je. Překvapí a potěší vás možná daleko víc než projevy komerčně úspěšných a známých hudebníků.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava Vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související