Dálniční most v Bohumíně čeká oprava. Má špatnou izolaci a další vady

8. leden 2020 11:11

Most v Bohumíně, který se pyšní titulem Stavba roku 2008, čeká rozsáhlá oprava.  Má zavěšenou konstrukci, překonává řeku Odru a nedaleké jezero. Řidiči dálniční most využívají teprve jednu dekádu a silničáři už zjistili, že je tam špatné odvodnění a ložiska.

„Za stav mostu může špatná hydroizolace nosné konstrukce. Bude nutné na celém mostě odfrézovat asfalt, izolaci vyměnit a znovu asfalt položit,“ říká mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Rozsáhlá oprava této klíčové dopravní spojnice se odrazí v životě města. „Lidé tady na dálnici velice dlouho čekali. Je to v provozu deset let a už je to nutné opravit,“ dodává Balcarová.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký ujišťuje, že všechny vady včas reklamovali u zhotovitelské firmy. „Most má vzhledem k územním podmínkám poměrně složitou konstrukci a během provozu byly při záručních prohlídkách zjištěny dílčí vady na uložení mostu, které byly následně reklamovány zhotoviteli. V letošním roce budeme provádět rozsáhlou diagnostiku, na jejímž základě bude navržen způsob a termín opravy,“ vysvětluje mluvčí.

Letos tedy silničáři provedou důkladnou diagnostiku vad a s opravami začnou podle mluvčího ŘSD v příštím roce.

autor: ada
Spustit audio

Související