David Stypka v posledním rozhovoru pro ostravský rozhlas

11. leden 2021

Odchod muzikanta Davida Stypky byl nečekanou zprávou. Mimo jiné proto, že se jen před pár měsíci v našem vysílání sám svěřil, že se mu daří vracet se k psaní a koncertování a do života vůbec. A to i v čase corona krize.

Čtěte také

David Stypka, charismatický zpěvák a kytarista z Dobré u Frýdku-Místku hrál už od svých od dvanácti let. Poslední čtyři roky jeho jméno i písně ovládly celou českou hudební scénu.

S tímto chytrým, hloubavým a citlivým muzikantem natočila loni v dubnu interview Kateřina Huberová. Bylo to v době, kdy se srovnal s těžkým onemocněním a plný chuti a radosti se pouštěl do dalšího života. Část z jejich vyprávění jsme si připomněli i v pondělním vysílání.

Kateřina Huberová a David Stypka
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.