Díky mlékařům. Jedna z nejdrsnějších skladeb alba Folk Swings

4. prosinec 2020

Hudební poděkování (m)lékařům od Radka Pastrňáka. Počtvrté a naposledy vybereme ukázku z nového alba skvělého brněnského orchestru B-Side Band, který vede Josef Buchta.

Tento činorodý velitel žesťové baterie, která střílí své oslnivé salvy zjazzovaných souzvuků do uší i srdcí posluchačů je strůjcem počinu vskutku velmi nezvyklého.

Nové album Folk Swings přináší patnáct písní z dílny našich nejznámějších folkových autorů. Na desce nechybí písně Jaromíra Nohavici, Vlasty Redla, Karla Kryla, Slávka Janouška, Pokáče a řady dalších.

Čtěte také

Mezi nimi se neztratil ani Radek Pastrňák, který svým kolegům trochu zatopil pod kotlem. Jeho nové úpravy v aranžmá pro žesťový bigband a doprovodnou kapelu jsou rozhodně nejdrsnější z celého alba. Prostě Ostrava se vším všudy, a když folk tak s rockovým feelingem a nadsázkou, která na poprvé vyděsí, podruhé pobaví a napotřetí už paříte spolu s nimi.

Takovou energii a náboj má nové album FolkSwings s našimi českými folkaři, srdcaři, a jak zpívá Radek Pastrňák ve své písni i mlékaři. Zde je jeho Díky mlékařům.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související