Dlouhodobé kupony pro ostravskou MHD si nově lze nahrát do mobilního telefonu

18. srpen 2022 12:19

Dlouhodobé časové jízdenky pro ostravskou městskou hromadnou dopravu si cestující nově mohou nahrát do mobilního telefonu na ODISku v aplikaci Moje DPO. Ušetří tak čas i 130 korun za vydání plastové kartičky. Sdělila to mluvčí Dopravního podniku Ostrava (DPO) Tereza Šnoblová, podle níž podnik novou službou reagoval na rostoucí poptávku zákazníků.

„ODISka v mobilu je určena pro všechny kategorie cestujících, od dětí do 15 let, přes studenty do 26 let, běžné občany až po seniory nad 65 let, s výjimkou těch, kteří chtějí cestovat na slevu pro starobní a invalidní důchodce,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel DPO Daniel Morys.

Mluvčí uvedla, že na plastovou ODISku čekají zákazníci až dva týdny. „U ODISky v mobilu je čekání navázáno jen na vzdálené ověření identity, které je většinou v řádu hodin, maximálně do dvou dnů,“ uvedla Šnoblová. Lidem, kteří už mají plastovou ODISku, podnik doporučuje, aby si ODISku v telefonu pořídili až poté, co vyprší platnost jejich aktuálního kuponu. Vše pak vyřídí on-line.

ODISka v telefonu je propojená s uživatelským účtem v e-shopu a telefonním číslem cestujícího. Při případné kontrole se revizorům potřebné údaje zobrazí po načtení QR kodu.

„ODISka v mobilu platí pouze ve spojích DPO a nahrát na ni lze jen dlouhodobé kupony. Jednotlivé jízdenky lze hradit z bankovní karty přímo v aplikaci. Platnost ODISky v mobilu je dvojnásobná oproti plastové ODISce, tedy deset let,“ uvedla Šnoblová. Podrobné informace najdou zájemci na internetových stránkách mojedpo.cz.

zdroj: ČTK
Spustit audio