Dobro mezi lidmi ještě je, říká paní Serišová. Pro nemocnici háčkuje chobotničky

12. červen 2018

Velký ohlas vzbudila u vás reportáž o háčkovaných chobotničkách z Karviné. Vyrábí je Alena Serišová pro kojence z nemocnice v Karviné-Ráji. Chapadla hraček totiž dětem připomínají pupeční šňůru a dotykem se uklidní. Dvaapadesátiletá dobrovolnice má přitom tři děti v pěstounské péči a bavlnky si kupuje ze svého. Její příběh zaujal hodně lidí a nabízejí peníze i bavlnky, děkujeme!

„Přesvědčilo mě to, že to dobro mezi lidmi ještě je. Když jsem já sama sháněla nějaké sponzory, nějaké ochotné lidičky, moc se mi to nedařilo. Ale vidím, že jsou. A nehlásí se jen lidé odtud, ozývají se třeba z Pardubic, Olomouce a z dalších měst. Člověka to hodně potěší,“ děkuje paní Serišová. Všechny dárce a kontakty na ně si eviduje v sešitě.

Novorozencům z karvinské nemocnice Ráj pomáhají chobotničky. Háčkuje jim je paní Serišová

Paní Alena Serišová háčkuje chobotničky pro karvinskou nemocnici prakticky všude

Při procházce Karvinou můžete v čekárně nebo na lavičce v parku potkat sympatickou brunetu, která nedělá nic jiného, než háčkuje. Alena Serišová se totiž rozhodla pomáhat novorozencům z tamní nemocnice a vyrábí pro ně malé chobotničky.

Velkou radost ze záplavy dárců měli také na novorozeneckém oddělení karvinské nemocnice. „Byli jsme moc rádi a také překvapeni, že se ještě tolik dobrých lidí najde. Navíc paní Serišová je velmi skromný člověk, který se nerad chlubí. Bere to tak, že kdo chce dát, ať dá a ať o tom příliš nehovoří. Ale ta její dobrovolná činnost – krom toho, že ji stojí neskutečné množství času, tak ji stojí i nějaké peníze, je to asi 1000 až 1500 korun měsíčně,“ dodává staniční sestra Markéta Kurovská.

autor: ada
Spustit audio