Dopravní policisté rozdali o Velikonocích v Moravskoslezském kraji pokuty za čtvrt milionu

23. duben 2019

Téměř 550 přestupků a 14 řidičů přistižených pod vlivem alkoholu. Tak dopadla bezpečnostní akce dopravních policistů v období Velikonoc v Moravskoslezském kraji.

Podobně jako v dalších regionech policisté ve zvýšené míře kontrolovali dodržování dopravních předpisů. Nejčastějším přestupkem byla nepovolená rychlost, potom následoval nevyhovující technický stav vozidla a jízda bez připoutání bezpečnostními pásy.

Celkem moravskoslezští policisté rozdali řidičům od středy do pondělí pokuty za více než 220 tisíc korun.

Šest mrtvých

Na silnicích o Velikonocích zemřelo šest lidí, dvakrát víc než loni. Přibylo i nehod zaviněných alkoholem

Jednou z obětí nehod je i třiadvacetiletý motorkář, který zemřel v sobotu v podvečer v Karviné. Pravděpodobně ve vysoké rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou a najel do plynové přípojky.

Dopravní policisté považují velikonoční svátky za jedno z nejrizikovějších období roku. Lidé často cestují za příbuznými na větší vzdálenosti a vyjíždějí také sváteční řidiči. Rizikové z hlediska alkoholu za volantem bývá hlavně Velikonoční pondělí s tradiční pomlázkou.

Od roku 2000 byl dosud nejtragičtější velikonoční víkend v roce 2003, kdy zemřelo při nehodách 25 lidí. Tři oběti si dopravní nehody stejně jako loni vyžádaly v letech 2011 a 2013.

autoři: mrk , tif
Spustit audio

Související