Elektroloď na Slezské Hartě může vyplout. Má všechna povolení k provozu

26. listopad 2019 18:00

Mikroregion získal od plavební správy všechna potřebná povolení. Nová výletní loď od jara letošního roku kotvila v přístavu a čekala na vyhodnocení testů i bezpečnostních a plavebních zkoušek.

„Od Státní plavební správy jsme obdrželi osvědčení plavidla,“ potvrdil dnes předseda mikroregionu Slezská Harta Josef Havlík.

Oficiální sezóna provozu lodi začne až příští rok na jaře, ale zájemce sveze loď ještě letos. „Plánujeme ještě do Vánoc za nějaké akční slevy výletní jízdy, pokud to počasí dovolí. A zájem o tyto plavby je,“ dodává Havlík.

Čtěte také

Bezbariérová loď, která může v podpalubí přepravit až deset kol, stála 14 milionů korun. Mikroregion na ni dostal krajskou dotaci.

Vyhlídkové plavby patří v hlavní turistické sezoně k nejvyhledávanějším atrakcím na přehradě a v přilehlém okolí. Lodní doprava je na Slezské Hartě provozována od roku 2010.

Nyní budou přehradu brázdit dvě výletní lodě. Dřevěná Santa Maria má kapacitu kolem deseti pasažérů. Elektrická loď Harta, která pojme až 45 výletníků a posádku, na oficiální zahájení provozu dosud čekala.

autor: Klára Kohutová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související