Festival Colours of Ostrava má za sebou 21. ročník. Přilákal na zvučná jména

21. červenec 2024 09:02

Dnes po půlnoci skončil 21. ročník festivalu Colours of Ostrava. Kromě zvučných jmen jako Lenny Kravitz nebo Sam Smith vystoupily desítky méně známých umělců. Počasí letos festivalu přálo. Pořadatelé se ale museli vypořádat třeba s problémy v letecké dopravě.

Včas se do Ostravy nedostala zpěvačka Sevdaliza. Její vystoupení nakonec organizátoři přesunuli z pátku na sobotu. „Když jsem v pátek ráno hlásil do televize, že všechno běží podle plánu, tak jsem nevěděl, že za patnáct minut na celém světě spadne mezinárodní systém odbavování a další věci. Takže to jsme se velmi zapotili,“ líčí dramaturg festivalu Filip Košťálek. Jednodenním pátečním vstupenkám nakonec pořadatelé prodloužili platnost.

Čtěte také

Colours of Ostrava opět obhájily pověst žánrově pestrého festivalu. Podle umělecké ředitelky Zlaty Holušové patřil letošní ročník nejrozmanitějším. Na hlavní scéně zazněla řízná hudba Toma Morrela i intimní Bat For Lashes. „Myslím si, že v takovém rozstřelu jsme už dlouho nebyli. Ale to nás právě baví, to jsou Colours,“ říká Holušová.

Mezi desítkami koncertů a diskuzí si každý našel své favority.

Pořadatelé dlouhodobě nezveřejňují přesnou návštěvnost. Branami ale podle nich za den prošlo okolo 50 tisíc lidí. Z toho asi 3 tisíce dětí a skoro devět stovek hendikepovaných.

Nezvykle brzy také organizátoři ohlásili první jméno pro příští rok. Bude jím dvojice producentů elektronické hudby The Chainsmokers. Kteří spolupracují třeba s kapelami Coldplay.

Spustit audio