Festival Colours of Ostrava vzdal hold českým parahokejistům

19. červenec 2019 16:05

Sportovci, kteří na nedávném ostravském mistrovství světa skončili na čtvrtém místě, si v Aule Gong zazpívali svou hymnu. Píseň složil se svými kolegy muzikant Jiří Krhut. Diskusi s hráči moderoval Robert Záruba.

Vlna euforie a nadšení, která v průběhu mistrovství světa český parahokejový tým provázela, trvá dál. Tým, bojující o medaile, pravidelně plnil ostravskou hokejovou halu, dnes naplnil i multifunkční aulu Gong. Právě tam se konala diskuse s trenérem Jiřím Břízou a několika hráči.

Na české parahokejisty se zaměřila část diskusního fóra Meltingpot, což je doprovodný program festivalu. Vše vzniklo před časem, když hráči projevili zájem si zazpívat na festivalu Colours of Ostrava svou hymnu, na jejímž vzniku se podílela ostravská kapela Nedivoč.

Festival dnes v industriálním prostředí Dolních Vítkovic pokračuje třetím dnem. Publiku se představí například nezávislý australský hudebník John Butler a taneční elektropopové trio Years & Years. Z českých interpretů vystoupila například kapela Mirai.

"Vše pokračuje bez zásadnějších produkčních či organizačních problémů," uvedl mluvčí akce Jiří Sedlák. Dodal, že zájemci ještě na místě seženou vstupenky na dnešní i sobotní program. Prodávají se ale jen v pokladně na místě. "On-line předprodej už byl ukončen," řekl.

Festival Colours of Ostrava potrvá do soboty, kdy vystoupí hlavní hvězda letošního ročníku legendární britská rocková skupina The Cure. Před ní se na hlavní scéně objeví francouzská zpěvačka Zaz.

Program se odehrává na 24 otevřených i krytých scénách. Vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel jsou v plánu také diskuse. Připraveny jsou i tvůrčí dílny, divadelní představení, promítání filmů, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související