V areálu Dolních Vítkovic začíná festival Colours of Ostrava

17. červenec 2019 15:08

Program na 24 otevřených i krytých scénách nabídne během čtyř dnů přes 350 bodů. Vystoupí tam například legendární kapela The Cure nebo francouzská zpěvačka Zaz.

Počty návštěvníků pořadatelé už několik let neposkytují. Odhady se pohybují okolo 40.000 lidí. Ani letos ředitelka akce Zlata Holušová výjimku neudělala. "Sama nevím, jaká bude návštěvnost. Čísla nejsou důležitá. Slibuji ale, že tady bude hodně lidí."

Kromě hudebních vystoupení se chystají i divadelní představení, workshopy, filmy nebo výtvarné instalace.

Součástí doprovodného programu je i fórum Meltingpot, které dá prostor 250 řečníkům. Často budou hovořit například o globálním oteplování, architekti pak o významu kříže, řekla mluvčí průmyslového areálu Dolní Vítkovice Eva Kijonková.

Colours nabídne kromě stovky koncertů i celou škálu nehudebních aktivit

Publikum na vystoupení Cigarettes After Sex na Colour of Ostrava 2018

Hudební festival Colours of Ostrava se blíží. Už za necelé dva týdny odstartuje v Dolních Vítkovicích a nabídne na 130 koncertů zahraničních a domácích kapel. Festival nabízí i řadu nehudebních aktivit. Třeba letos ve spolupráci s vědci z organizace CERN to budou témata pro hudební festival nečekaná, jako velký třesk či teleportace.

Festival Colours of Ostrava potrvá do soboty. Hlavní hvězdou dnešního programu bude britská kapela Florence + The Machine. Oficiálně program zahájí v 17:30 ostravská kapela Buty.

Ve čtvrtek se mohou návštěvníci těšit na držitele cen Anděl a moravskoslezské kulturní ceny Jantar Davida Stypku a jeho kapelu Bandjeez nebo na skupinu Kryštof. Vystoupí i Portugalská zpěvačka Mariza.

V pátek se představí například nezávislý australský hudebník John Butler nebo taneční elektropopové trio Years & Years.

Hlavní hvězda letošního ročníku legendární britská rocková skupina The Cure vystoupí v sobotu. Před ní se na hlavní scéně objeví francouzská zpěvačka Zaz.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související