Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli nad Jihlavou a živí naději na záchranu

31. březen 2018

Za stavu 1:1 mohla jít Jihlava v utkání 22. kola HET ligy na hřišti Baníku Ostrava do vedení, ale domácí šanci soupeře přežili a sami pak dali dva góly a získali důležité tři body. V tabulce tak poslední Baník oživil naději na záchranu v první lize.

Baník Ostrava byl v tabulce poslední a ani případná výhra by ho neposunula mimo sestupové příčky. Naopak Jihlava zažívá skvělý vstup do jarní části sezóny, když z posledních pěti zápasů čtyři vyhrála.

Na domácím Baníku bylo od začátku vidět, že v pátečním utkání potřebuje k záchraně vyhrát. Hosty většinu poločasu přehrávala a zužitkoval to v 31. minutě Milan Baroš.

Ten si zpracoval na prsou centr od Marka Hlinky, na hranici šestnáctky vystřelil a ranou k levé tyči otevřel skóre zápasu.

Jihlava dokázala odpovědět až po návratu z kabin. První šanci ještě Jihlavští nevyužili, ale při té další se po rohovém kopu hlavou prosadil Martin Popović.

Dvaadvacet minut trval nerozhodný stav. Ten změnil po přihrávce hlavičkou od Tomáše Poznara Robert Hrubý akrobatickým zakončením. Definitivně rozjásal ostravský stadion gólem na 3:1 Václav Procházka, když opět po rohovém kopu doklepl míč do branky.

autoři: ddp , bor
Spustit audio