Fotbalisté Baníku Ostrava začali prvním tréninkem přípravu na novou sezonu

19. červen 2018 08:40

Zatím bez posil začal Baník Ostrava přípravu na novou fotbalovou sezonu. Pokud tedy nepočítáme vlastní hráče vracející se z hostování, nebo ty, kteří přišli do přípravy z vlastní mládeže. Naopak spíše Baník počítal ztráty.

I když fotbalisté letní a zimní přípravu nemilují, tak se najdou i výjimky. „Musím říct, že jsem se už těšil. Už jen kvůli tomu, že se nám podařila ta sezóna zvládnout. A do té další jdeme s velkým očekáváním,“ říká baníkovský záložník Robert Hrubý.

I když se trenér Páník snaží o to, aby každá tréninková jednotka měla intenzitu a nasazení, tak v úterý a ve středu bude mít jen polovinu mužstva. Ta druhá vždy bude na fyzických a zátěžových testech.

Kompletní mužstvo bude mít Páník k dispozici až za týden při odjezdu na soustředění do Kroměříže. To už budou trénovat i zkušení Laštůvka, Fillo, Diop a Baroš. Chybět ale bude defenzivní záložník Marek Hlinka, který byl na jaře důležitým mužem v boji o záchranu. Odchází do týmu gruzínského mistra Torpedo Kutaisi.

Trenér Páník dal najevo svou nespokojenost. Podle něho měla být Hlinkovi nabídnuta nová smlouva už před půl rokem. „To, že tady není, je předešlá chyba, kdy se hráči nepodepsala smlouva už v zimě,“ poznamenal trenér.

S Baníkem sice trénuje útočník Poznar, ale už 30. června mu končí hostování z Plzně a ta ho chce prodat. Cena obou stran se ale zatím značně liší.

autor: ddp
Spustit audio

Související