Fotbalisté Baníku Ostrava zahájili přípravu na novou sezonu, zatím bez Baroše

18. červen 2019 05:20

Fotbalový útočník Milan Baroš momentálně tráví dovolenou v Dubaji, ale za týden už by se měl zapojit do přípravy Baníku Ostrava a chystat se na další sezonu. O tom nikdo ze slezského klubu nepochybuje.

„Bavili jsme se tři týdny před tím koncem co a jak. Je to vždy na tom hráči, jak se cítí hlavně zdravotně a v jakém je rozpoložení v jeho letech. Takže je to vyloženě na něm,“ říká opatrně trenér Bohumil Páník a odkazuje na sportovního ředitele Marka Jankulovského, bývalého Barošova reprezentačního spoluhráče.

„Samozřejmě všichni věříme, že bude pokračovat. Je to o něm. Cítíme, že má ještě pořád ještě chuť a Baníku co dát, ale poslední slovo je na něm,“ dodává Jankulovski.

Baroš tedy nejspíš zůstane, ale v posledních dnech se objevil vážný zájem polského Lechu Poznaň o reprezentačního obránce Patrizia Stronatiho. I ten by měl podle Jankulovského zůstat.

„Je pravda, že se jednalo, ale kluby se nedohodly, takže se Patrizio zapojí do přípravy. Samozřejmě bych byl rád, kdyby zůstal, protože je to pevný článek Baníku Ostrava. Ale víme, že přestupové okno je dlouhé, může se stát cokoliv,“ přemítá Jankulovski.

Baník Ostrava potvrdil příchod fotbalistů Smoly a Lalkoviče

03610673.jpeg

Krátce po skončení fotbalové sezony Baník Ostrava získal dvě ofenzivní posily. Na twitterovém účtu ostravský klub potvrdil dlouho dopředu avizovaný příchod útočníka Tomáše Smoly a z Olomouce přestupuje rovněž křídelní slovenský hráč Milan Lalkovič.

Zato už trenér Páník mohl v pondělí po hřišti v Ostravě-Radvanicích prohánět první dvě výrazné posily do útoku. Exopavského Tomáše Smolu a také slovenské křídlo Milana Lalkoviče, který kdysi působil i v Chelsea a naposledy hrál v Olomouci. Ví, že v Baníku ho čeká větší konkurence.

„Nikde to není jednoduché. Je to na mne, jak budu hrát a trénovat, musím přesvědčit trenéra. Těším se na to. Je to určitě větší klub než Sigma a pro mě krok dopředu,“ říká Lalkovič.

Kromě jiných se vrátili Baníku Ostrava z hostování ukrajinský obránce Azackij, Brazilec De Azevedo či Helešic s Pokorným.

autor: ddp
Spustit audio

Související