Fotbalisty Baníku čeká poslední utkání ligové sezony a boj o účast v evropských pohárech

1. červen 2019 05:10

Umístit se v ligové tabulce do čtvrtého místa, nebo vyhrát Český pohár. To byly dvě možnosti fotbalistů Baníku Ostrava, jak se dostat do předkola Evropské ligy. Jenže tyto dvě alternativy Slezané nevyužili. Dnes před nimi stojí poslední šance, rozhodující zápas s Mladou Boleslaví.

„Pro Baník je to důležitý zápas. Budeme muset v sobě najít zbytek sil a vypustit z hlavy to, že se pak jede na dovolenou. Protože se hraje o hodně a určitě se všichni v kabině chceme poprat o ty evropské poháry,“ ubezpečuje kapitán Baníku Jiří Fleišman.

Pro Ostravany to bude 36. ligové utkání v sezoně, všichni ostatní kromě Baníku a Mladé Boleslavi už mají dovolenou. Tyhle dva soupeře čeká ještě dodatkové utkání o Evropu. Baník je za třetí šanci vděčný.

„Když se nám to nepovedlo v poháru a z toho pátého místa – tak do třetice všeho dobrého se tady ukáže, jestli to mužstvo se dokáže vyždímnout. Věřím, že diváci přijdou a pomůžou nám,“ přeje si plný stadion ostravský trenér Bohumil Páník.

Zatímco Baník v nadstavbové skupině o titul prohrával, Mladá Boleslav v cestě do utkání s Baníkem vyřadila ve dvojzápasech nejdříve Teplice a pak Zlín. „Myslím, že ten poslední zápas nám ukázal, že Boleslav je do ofenzivy silná, ale každý manšaft má vzadu nějaké mezery, které my se budeme snažit využít,“ doplňuje Jiří Fleišman před utkáním, které může vrátit Baník Ostrava po devíti letech na mapu fotbalové Evropy.

autor: ddp
Spustit audio

Související