Fotbalová Opava při návratu domů vyřadila v poháru Jihlavu

12. říjen 2018

Fotbalisté Opavy ve třetím kole MOL Cupu porazili druholigovou Jihlavu 1:0 až díky proměněné penaltě Václava Jurečky z 88. minuty. Nováček nejvyšší soutěže tak vítězně oslavil návrat na stadion v Městských sadech po rekonstrukci hrací plochy.

Slezané, kteří museli v úvodu sezony hrát v brněnském azylu, byli na začátku aktivnější. Zavadil ani Juřena však slibné možnosti neproměnili. Krátce před pauzou Opavu podržel brankář Fendrich dobrým zákrokem proti střele Šumského.

Ve druhém poločase se obě mužstva dlouho trápila v koncovce. V 82. minutě mohl Jihlavu poslat do vedení Ljovin, ale technickou střelou trefil tyč. O chvíli později byl v šestnáctce faulován opavský záložník Kayamba a pokutový kop před více než pěti tisíci diváků bezpečně proměnil Jurečka.

„Zvolili jsme náročný způsob hry, který nás stál dost sil. Stále nám ale chyběl klid v předfinální i finální fázi. Soupeř byl nebezpečný v brejcích. Jednou trefil tyčku a pak měl i dvě další nebezpečné šance. Jsem rád, že jsme mohli odehrát tak kvalitní zápas v reprezentační pauze a navíc jsme ho zvládli,“ uvedl trenér Opavy Ivan Kopecký pro klubový web.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související