Hygienici sestavují seznam lidí, se kterými přišel do kontaktu muž z Novojičínska

12. březen 2020 15:03

Až s 50 lidmi z Moravskoslezského kraje přišel do kontaktu muž z Novojičínska, který je nakažený koronavirem. Potvrdila to ředitelka Krajské hygienické stanice v Ostravě Pavla Svrčinová. Podle ní se muž během své cesty setkal až se 160 lidmi z moravských regionů.

Hygienici teď dávají dohromady jmenovitý seznam osob, ty pak budou kontaktovat a nařídí jim karanténu. Pacient se nakazil na lyžařském zájezdě v italském Trentinu, zpátky se vracel autobusem.

Čtěte také

„Do Itálie přijel s jednou skupinou. Zůstal tam déle, než bývají běžné zájezdy, takže se tam potkal ještě s druhou skupinou. A jel zpátky s jednou skupinou do Brna a s další skupinou jel ještě autobusem cestovky do Hranic. Chvíli nám to bude trvat, těch kontaktů je poměrně hodně,“ dodala hygienička.

Dnes byl pětašedesátiletý muž z Novojičínska převezen do Fakultní nemocnice Ostrava (FNO). Jeho zdravotní stav je ale dobrý, napsala dnes ČTK s odkazem vyjádření krajské hygieničky Pavly Svrčinové a Ivy Piskalové z tiskového oddělení FNO. Podle Svrčinové se jedná o komplikovaný případ.

Spustit audio

Související