James Harries a Diamond Girl. Vybíráme z jeho nového alba Hiraeth

21. červen 2023

Oblíbený britský písničkář žijící dlouhá léta v České republicie má nové, již 10. album. Jmenuje se Hiraeth, což je velšské slovo značící touhu po domově.

Touha po domově může znamenat mnoho věcí. Domov totiž není jen místo, kde bydlíme, ale místo, kde je nám dobře a kde žijeme s někým, koho bycho za nic na světě nevyměnili.

Harries své písně píše tak, jak je přináší sám život. Nenajdeme v nich žádné pokrytectví, přetvářku nebo falešné sliby. Jsou to písničky o lásce, touze, naději, zklamání.

Na albu Hireath Jamese Harriese slyšíme hrát také bubeníka Romana Víchu. Slavný rokák z nedaleké Opavy se už dávno etabloval jako jeden z nejvýraznějších tuzemských hráčů. Nyní zanechal velmi příjemný a pokorný otisk na tomto báječném, posluchačsky velmi přívětivém albu.

Hiraeth Jamese Harriese si představíme písní Diamond Girl. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.