Kamiony zablokovaly průjezd Vrchů na Novojičínsku

9. únor 2021 10:00

Sněžení komplikuje dopravu v Moravskoslezském kraji. Silnice jsou navíc místy zledovatělé, někde i celé úseky. Stojící kamiony zablokovaly průjezd na silnici I/57 u obce Vrchy.

„Pozor také mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou na D56 u Staříče – mohou se tam tvořit kolony. Zaznamenali jsme nehodu například za klimkovickým tunelem ve směru na Polsko a omezení dopravy je také na silnici I/48 u Starého Jičína ve směru na Hranice,“ upozornila na další komplikace mluvčí moravskoslezských policistů Soňa Štětínská.

Silnice v Moravskoslezském kraji jsou dnes sjízdné, ale řidiči musí dbát na zvýšenou opatrnost. Na vozovkách je většinou rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Některé silnice I. třídy jsou holé a vymrzlé, na dálnicích je místy námraza. Na některých silnicích nižších tříd ve vyšších polohách je zajetá sněhová vrstva krytá posypem.

Podle předpovědi meteorologů dnes bude oblačno až zataženo a dopoledne bude na většině území sněžit. Odpoledne budou sněhové přeháňky místy a později večer budou ustávat. Teploty budou pod nulou.

autor: Iva Havlíčková | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související