Když rozhlasáci odcházejí...

Během několika posledních dní opustili tento svět hned tři rozhlasáci, režisérka Dagmar Joklová a členové bývalé mládežnické redakce Petr Breitkopf a Jindřich Pravda.

Dáša měla v prosinci osmdesát, oba kluci už taky přes sedmdesát, ale přece jen, mohl ten život být delší. A měl. Náš počítač eviduje u jména Joklová (předtím Jakubovská) na 900 režijních počinů, rozhlasových her, dramatizací, pohádek, publicistických pořadů.

A to ve výčtu chybí desítky, ba stovky živých vysílání mimo jiné tříhodinových mládežnických bloků na celostátní okruhy. Na těch se podíleli i Jindřich s Petrem a bylo u toho plno nervozity, napětí, ale především srandy. Však si to poslechněte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.