Kefírová buchta podle Petry Burianové

Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová, kterou k mikrofonu pozvala Jarka Vykoupilová.

Budete potřebovat

na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 500 g kefíru
  • 2 lžičky sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 100 g oleje

na polevu:

  • 140 g moučkového cukru
  • 80 g másla
  • 2 lžičky kakaa
  • 2 lžičky rumu nebo oblíbeného likéru

Postup si poslechněte v přiloženém audiu.

Související

  • Hrnková bábovka

    Recept na vláčnou hrnkovou bábovku přináší Apetýt. Zaslali nám ho manželé Bohdálkovi z Bošovic.

  • Domácí müsli

    Tento týden připravujeme v Apetýtu svačinky pro všechny školou povinné. Zkoušeli jste už domácí müsli? Následující recept vás přesvědčí, že na tom není nic těžkého.

  • Ananasovo-kokosová kaše

    Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.