Kofola za 180 milionů korun vybuduje v Ostravě své nové sídlo v Dolních Vítkovicích

4. únor 2020 16:58

Společnost Kofola, která je jedním z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě, během dvou let vybuduje své nové sídlo v areálu bývalého Dolu Hlubina v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě. Za zhruba 180 milionů korun tam zrekonstruuje budovu Nových koupelen. Součástí projektu, který má být dokončen v roce 2022, bude i návštěvnická stezka. ČTK to dnes řekla mluvčí Kofoly Jana Ptačinská Jirátová.

„Naskytla se nám výjimečná příležitost - stát se součástí Dolní oblasti Vítkovice, která se v posledních letech proměnila na jedinečné vzdělávací, společenské a kulturní centrum. Právě zde jsme zakoupili budovu Nových koupelen, které bychom rádi vdechli nový život,“ uvedl provozní ředitel Skupiny Kofola René Musila.

Po rekonstrukci dostane cihlová budova, která sousedí s klubem Heligonka, novou prosklenou nástavbu. „Vzhledem k tomu, že jde o přestavbu památkově chráněné budovy, jejíž revitalizace nese značné náklady, těší nás, že se nám podařilo na realizaci projektu získat dotaci Integrovaného regionálního operačního programu ministerstva pro místní rozvoj. Rádi bychom s realizací začali v první polovině roku 2020,“ uvedl Musila.

Ptačinská uvedla, že zaměstnancům Kofoly i návštěvníkům by se měla budova otevřít v roce 2022. Vznikne v ní interaktivní návštěvnická stezka. „Díky ní se budou moci návštěvníci seznámit nejen s historií Kofoly, poznat firemní kulturu stejnojmenné společnosti, ale projít si i netradiční zážitkovou trasu,“ uvedla mluvčí.

Kofola má devět výrobních závodů v Česku, Slovensku, Slovinsku, Chorvatsku a Polsku. K výrobkům firmy Kofola vedle stejnojmenného nápoje patří nápoje značek Rajec, Jupí, Vinea, Jupík, Semtex nebo Top Topic. Kofola má téměř 2000 zaměstnanců, z toho asi 700 v Česku. Nyní firma sídlí v ostravské čtvrti Poruba.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související