Koupil jsem mojí milé, zpívá Jiří Krhut, náš hudební oslavenec týdne

9. leden 2023

Některé umělce si prostě nejde představit na jiném místě. Jsou svázaní se svým krajem a domovem, který se zrcadlí v jejich tvorbě na každém kroku. To je případ Jiřího Krhuta, který 12. ledna oslaví 48. narozeniny.

Oblíbený muzikant, bavič a skladatel na sebe poprvé výrazně upozornil jako autor písní kapely Nedivoč. V roce 2019 vydal Krhut svůj sólový debut Čapkárna, potom už jeho kariéra nabrala raketovou rychlost. Vlastní zábavné pořady, spolupráce s hercem Štěpánem Kozubem jsou asi hlavními doménami jeho mnohostranného talentu.

O tom, že se Jiří vedle neustálé pohotovosti k legraci nebojí ani skutečných citů, svědčí jeho písnička Koupil jsem mojí milé. Kdyby někdo podezíral Jiřího ze závislosti na Jaromíru Nohavicovi, tato píseň je jednou z nenucených odpovědí, že jeho talent sice nevznikl ve vzduchoprázdnu, ale dokáže jít vlastními cestami.

Jirkovi přejeme do dalších let mnoho zdraví a stále přehršel inspirace, ať už to bude na Čapkárně či jiných ostravských destinacích. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava Vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související