Krnov investuje milion do projektů, které vymyslí obyvatelé města

2. leden 2019 12:45

Krnovská radnice investuje milion korun do projektů, které vymyslí obyvatelé města. Zájemci mohou své nápady přihlašovat ode dneška do poloviny února, řekla mluvčí města Dita Círová.

Loni v rámci takzvaného participativního rozpočtu představitelé města vybrali čtyři projekty, například rekonstrukci části cyklostezky v Chomýži. Krnovská radnice možnost rozhodovat o investicích obyvatelům nabízí už třetím rokem.

"Na projekty navržené občany nebo místními organizacemi je pro rok 2019 v rozpočtu města vyčleněn opět milion korun. Projekty je možno podávat od 2. ledna do 15. února," uvedla Círová.

Princip je podle úředníků jednoduchý. Občan přijde s nápadem, jak vylepšit město. Například opravou hřiště, vysázením aleje, vybudováním komunitní zahrady a podobně.

"Svůj návrh sepíše do formuláře žádosti a ten doručí na Městský úřad v Krnově. Po formální kontrole a případných úpravách putuje projekt do fáze hlasování, v níž občané rozhodnou, který z podaných nápadů se jim líbí nejvíce a bude zrealizován," řekla Kristýna Kutálková z odboru strategického rozvoje. 

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související