Kuchyně našich babiček

16. prosinec 2018
Vařte s námi

Největší audioportál na českém internetu

K přípravě ovesné kaše je z nutričního hlediska výhodnější použít mléko než obyčejnou vodu | Foto: Jiří Čondl

Historičku Irenu Korbelářovou pozvala k mikrofonu Českého rozhlasu Ostrava Naďa Čvančarová

Je to právě sto let, kdy se na štědrovečerním stole začala vedle kapra namodro nebo načerno objevovat i smažená ryba. V měšťanských domácnostech si také potrpěli na šneky.

autor: can

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.