Kuchyně našich babiček

16. prosinec 2018
Vařte s námi

Největší audioportál na českém internetu

K přípravě ovesné kaše je z nutričního hlediska výhodnější použít mléko než obyčejnou vodu | Foto: Jiří Čondl

Historičku Irenu Korbelářovou pozvala k mikrofonu Českého rozhlasu Ostrava Naďa Čvančarová

Je to právě sto let, kdy se na štědrovečerním stole začala vedle kapra namodro nebo načerno objevovat i smažená ryba. V měšťanských domácnostech si také potrpěli na šneky.

autor: can

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.