Kvůli opravě Výškovických mostů o víkendu nepojedou vlaky

15. červen 2019 05:50

Uzavřená železnice ode dneška ještě více zkomplikuje dopravu v ostravském jižním obvodu. Dělníci tam stále opravují důležitý dopravní uzel – Výškovické mosty.

Jeden z nich dnes začnou bořit a aby nedošlo k železničnímu neštěstí, trať pod ním raději uzavřou. Lidé z Ostravy-Jihu se přitom už tak musí vyrovnávat s kolonami osobních aut. Řidiči totiž Výškovické mosty objíždí menšími ulicemi v okolí, které ucpávají.

„Z důvodů, které bohužel jsou známé ze Studénky, nebudeme riskovat a doprava bude zastavena. Nebyla tam jiná možnost, jak to udělat,“ říká náměstek hejtmana Jakub Unucka (ODS).

Železnice bude ode dneška uzavřená. Místo vlaků lidé budou jezdit autobusy. „Cestující, kteří jedou z a do Ostravy-Vítkovic, tedy jsou v tom vyloučeném úseku, budou mít zajištěnou přepravu náhradní autobusovou dopravou,“ dodává mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Železnice sice bude v neděli odpoledne opět plně v provozu, kolony aut v blízkosti uzavřených Výškovických mostů ale jen tak nezmizí. Mosty budou dělníci opravovat až do konce roku.

autor: pdu
Spustit audio

Související