Výškovické mosty se pro osobní auta zcela uzavřely. Až do konce roku

4. červen 2019 11:56

Kompletní uzavírka pro osobní automobily ode dneška platí pro Výškovické mosty v Ostravě. Jsou ve špatném stavu a silničáři je musí zbourat. Řidiči se bojí toho, že doprava v ostravském jižním obvodu zkolabuje.

Objízdné trasy povedou po menších ulicích. Mnozí řidiči se bojí toho, že budou vznikat kolony, ve kterých stráví desítky minut. Zajímá je, jestli se opravy nedaly lépe rozfázovat.

„Ten most je z jednoho kusu, musí se zbořit, jiná možnost opravdu není. I kdybychom chtěli. Ty mosty se musí prostě postavit znovu. Na Výškovických mostech nešlo udělat to, co například na ulici Opavské v Porubě, kde se to spravuje za pochodu a pokaždé zůstává jedna půlka otevřená,“ tvrdí náměstek hejtmana Jakub Unucka (ODS).

Na komplikace v dopravě se připravuje i ostravský dopravní podnik. Tramvaje ode dneška budou přes mosty projíždět po provizorní trati.

Změny podle mluvčí podniku Karolíny Ryckové v nadcházejících dnech čekají i autobusy. Řidiči na dvou linkách můžou během příštího víkendu nabírat až pětiminutová zpoždění.

autor: pdu
Spustit audio

Související