Rudná, I/59, I/57, Svinovské mosty, Pekařská, Rolnická... Podívejte se, kde čekat problémy

7. červen 2019

Ani letos se opravy hlavních tahů kraji nevyhnou. Silničáři budou pracovat, nebo už pracují na desítkách úseků napříč celým regionem.

Řidiče v Ostravě aktuálně brzdí opravy tří velkých mostních staveb. Kromě Svinovských mostů a estakády Bazaly se rekonstruují i Výškovické mosty.

Od dnešního večera až do neděle bude úplně uzavřená část ulice Rudné v Ostravě. A to kvůli demolici východního mostu v ulici Výškovické. Zhruba jeden a půl kilometru dlouhý úsek budou řidiči v obou směrech muset dlouze objíždět. Než se opět napojí na Rudnou, pojedou například přes ulici Mariánskohorskou nebo Plzeňskou. Uzavřený úsek budou muset objíždět i autobusy.

Omezení v Opavě

Průjezd Opavou komplikují nová dopravní omezení. Až do konce října bude po jednotlivých etapách uzavřená Pekařská ulice v centru města. Stavbaři opravují povrch silnice po výměně vodovodního potrubí a změní se i trasy linek hromadné dopravy.

Dalším kritickým místem je Rolnická ulice kvůli budovanému napojení severního obchvatu Opavy. Od 10. června budou provoz u křižovatky s ulicí Mostní řídit semafory, ale jen pro osobní auta.

Opravuje se také Hradecká ulice až po vytížený kruhový objezd, kde je zavřený průjezd na Otice.

Přehled vybraných uzavírek v kraji

  • Ve Staré Vsi nad Ondřejnicí na silnici I/58 probíhá rekonstrukce mostu. Provoz je tam až do konce června vedený kyvadlově a řízený světelnou signalizací.
  • V Ostravě-Heřmanicích se opravuje Orlovská ulice a jezdí se zúženými jízdními pruhy, oprava potrvá do letních prázdnin.
  • Na hlavním tahu přes Písečnou u Jablunkova je až do září omezení provozu. Staví tam novou kanalizaci, je tam snížená rychlost na 30 km/h.
  • Ulice Vysoký břeh v Krnově bude až do srpna kvůli stavbě obchvatu uzavřená. Objízdná trasa vede přes ulice Hlubčická a Na Hrázi.
  • Silnice I/59 ulice Ostravská v Petřvaldu ve směru na Ostravu se opravuje a bude tam až do konce června omezený provoz.
  • Na silnici mezi obcemi Pražmo a Krásná na Frýdecko-Místecku se jezdí zúženými pruhy, staví tam nové chodníky a opravují kanalizaci. Omezení potrvá do konce června.
  • Z Opavy na Krnov na silnici I/57 u obce Neplachovice se opravuje most a jezdí se tam kyvadlově. Omezení skončí 14. června.
  • Na silnici z Trojanovic do části Kopaná se kvůli stavbě kanalizace jezdí kyvadlově. Omezení potrvá do konce srpna.
  • Ve Frýdku-Místku počítejte s omezením provozu v ulici Frýdlantská. Kvůli stavebním pracím je tam v obou směrech uzavřený jeden jízdní pruh.

Uzavřena je také rušná křižovatka uprostřed Klimkovic, kde se buduje kruhový objezd. Souběžně s touto výstavbou bude v některých dnech uzavřený kvůli plánované opravě i Klimkovický tunel na dálnici D1. Právě v době, kdy je tunel uzavřený, například kvůli havárii, bývají dopravní komplikace ve městě tradičně největší a tvoří se tam dlouhé kolony.

Starosta apeloval na návštěvníky města, řidiče i chodce, aby respektovali omezení související s výstavbou. Největší komplikace očekávají zvláště od 9. až 12. srpna, kdy by podle předpokladů měly být uzavřeny oba tubusy dálničního tunelu. Přes Klimkovice tak budou muset projíždět i těžké nákladní automobily.

Kompletní přehled uzavírek najdete na mapě dopravních událostí webu Zelené vlny.

autor: tif
Spustit audio

Související