Lidé v Ostravě více ruší noční klid, hlavně doma při pití

6. listopad 2020 04:12

V souvislosti s kontrolou vládních nařízení strážníci Městské policie Ostrava zaznamenali v poslední době při výkonu služby nové trendy. Jedná se o nárůst počtu případů rušení nočního klidu spojených často s konzumací alkoholu.

Zatímco loni v říjnu vyjížděli strážníci k 96 případům rušení nočního klidu, letos to bylo už 144 takovýchto případů, řekl mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů.

Čtěte také

„Výrazně ubylo výjezdů k rušení nočního klidu na veřejnosti. Ke skokovému nárůstu však došlo u výjezdů k rušení nočního klidu v bytových jednotách, a to ze 44 případů na 94 případů. Jedná se tak o nárůst více než stoprocentní,“ upřesnil mluvčí.

Pokud jde o počet případů spojených s konzumací alkoholu na veřejnosti, loni strážníci řešili 243 případů, letos jich bylo 197. „Mnozí lidé častěji konzumují alkoholické nápoje ve svých bytech,“ poznamenal mluvčí ostravských strážníků.

Restaurace a bary jsou v Česku z rozhodnutí vlády zavřené od 14. října. Otevřené mohou mít do 20:00 jen výdejní okýnka, ovšem na veřejnosti se nesmí pít alkohol. Od 22. října je omezen pohyb lidí venku a od 28. října v noci platí zákaz vycházení.

Spustit audio

Související