Lucie Redlová v písni Vodo moja, v písni věnované magické řece Bečvě

19. únor 2024

Patří mezi nejvýraznější české zpěvačky, skladatelky a muzikantky. Po tátovi zdědila hudební talent a houževnatost, po mamince rozvahu a klid.

Lucie Redlová si vyzkoušela folkovou i rockovou hudbu. Hrála s kapelou Docuku, spojila síly s dalšími zajímavými muzikantkami a také, a to především, stále potvrzovala, že dokáže vystupovat sama a doprovodit se na hrůzné strunné nástroje.

Její poslední album o domov vyšlo před dvěma lety a přineslo písně ovlivněné folklórem v neotřelém aranžmá. Jednou z nejsilnějších písní alba byla právě Vodo moja, která je umělecky zdařilou reakcí na fatální ekologické znečištění řeky Bečvy. Dcera slavného Vlasty Redla se tak nečekaně stala spoluautorkou další písně věnované magické řece, které věnoval píseň také její otec.

Lucie Redlová oslavila narozeniny 17. února a my bychom si přáli, aby řeka jejího života byla zase jako dřív, aby si v ní utopila jenom ta lidská špína, která leží na duši, nikoli ta plynoucí z továren, chemiček a průmyslových aglomerací. Narozeniny Lucie Redlové doprovodíme její nádhernou písní Vodo moja.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související