Martině Vlčkové vše nejlepší přejeme. Zpěvačka září v muzikálech i na mateřské

12. červen 2023

Martina Vlčková, rozená Šnytová, se narodila v roce 1986 v Čeladné. Studovala sólový zpěv na Janáčkově konzervatoři v Ostravě i Fakultu umění OU u profesorky Elišky Pappové, má na svém kontě finálovou účast na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka a získala také Cenu Jarmily Novotné.

V Národním divadle moravskoslezském se poprvé objevila v roce 2003, stálé angažmá získala o čtyři roky později. Od té doby mohli diváci slyšet její křišťálově průzračný soprán v celé plejádě hlavních rolí, z nichž zmiňme aspoň Fanny Briceovou z Funny girl, Máří Magdalenu z Jesus Christ Superstar nebo Mariu z West Side Story.

Martina Vlčková se momentálně věnuje rodině na mateřské. Proto bychom rádi její pěvecké umění připomněli alespoň při příležitosti jejích narozenin, které slaví 14. června.

Martině přejeme mnoho zdraví a krásných rodinných chvil. A těšíme se na její další divadelní výzvy, které ji určitě ještě čekají.

V jejím podání si poslechneme píseň Lapím čas do sítě motýlí z muzikálu Rebecca. Přímený poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio