Mezi školáky na Opavsku přibývají nově nakažení, školy se ale zavírat nebudou

22. září 2021 11:58

Opavsko zůstává regionem s největším počtem nakažených koronavirem na 100 tisíc obyvatel v Česku. Nákaza se tam šíří hlavně mezi školáky. Zavření žádné ze škol ale hygiena nenařídila.

Čtěte také

Podle mluvčího hygieniků Aleše Kotrly ale výhledově nelze vyloučit, že by se ve školách opakovalo testování. „Ve stávajících ohniscích vyhledáváme aktivně osoby v epidemiologicky významném kontaktu, avšak stále dochází k nárůstu pozitivních případů,“ uvedl Kotrla.

„Co se týká školských zařízení, nově došlo k výskytu pozitivních případů ve dvou základních školách a na třech středních školách,“ dodal hygienik.

Konec karantény v Březové

Třem desítkám žáků ze základní školy v Březové na Opavsku skončila karanténa. Dnes se vrací do škol. Informoval ředitel školy Petr Očadlík. Nákaza se objevila jen v jedné třídě, proto podle něj nepřistoupili k mimořádnému testování školáků.

To není nutné ani v dalších základních školách na Opavsku, které musely zavřít některé třídy. „Situace je obdobná jako v minulém týdnu. Na ZŠ E. Beneše je v karanténě 12 tříd a na ZŠ B. Němcové jedna třída,“ řekla vedoucí odboru školství opavského magistrátu Andrea Štenclová.

Dodala, že v příštím týdnu by už měly karantény končit a děti jít znovu do škol.

autoři: Iva Havlíčková , tif
Spustit audio

Související