Milá moje, milá. Hrajeme z alba Rok ticha Gabriely Vermelho

10. leden 2024

Kdo by neznal slavný příběh o zbojníkovi Nikolovi Šuhajovi, který napsal nejprve jako divadelní hru dramatik Milan Uhde. Nejnovější zpracování tématu přinesl film Vladimíra Morávka Banditi pro baladu, k němuž napsala novou autorskou hudbu Gabriela Vermelho.

Deset písní z něj si nově můžete poslechnout na autorském albu Rok ticha této osobité zpěvačky, skladatelky a multiinstrumentalistky. Gabriela na nahrávce použila 10 různých nástrojů. Mezi nimi nechybí ani sklenice, lyra, zvonkohra, kravské zvonce a především všudypřítomný, omamně dráždivý a znepokojivý hlas Vermelho, který se často slévá jako potoky do širokého proudu jedné dravé řeky.

Vermelho svou nahrávkou potvrdila pověst jedné z nejosobitějších tváří české hudební scény. Dokáže se svým hlasem téměř cokoli, co se jí zlíbí. Nikdy ovšem neexhibuje samoúčelně a využívá svůj dar k zachycení důležitých lidských okamžiků.

Dnes si představíme píseň Milá moje, milá z její hudby k snímku Banditi pro baladu. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související