Na koncert či na procházku? Vyberte si z našich tipů

27. leden 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Koncert v opavském Kupe
V kulturně-uměleckém prostoru Kupe v Opavě dnes v 18 hodin zahraje flétnové duo ve složení Denisa Kutmonová a Michaela Meca. V programu Od baroka po současnost zazní skladby známých skladatelů, jako jsou Telemann, Doppler nebo Martinů.

Naši zmizelí židovští sousedé
Ve Frýdku-Místku se dnes pro změnu koná přednáška s názvem Naši zmizelí židovští sousedé. Hlavním tématem budou historické výrobní areály, vily a domy židovských podnikatelů. Akce proběhne od 16:30 v přednáškovém sále v Zeleném domě na Zámecké ulici a provázet jí bude Jaromír Polášek.

VŠB-TUO a dny otevřených dveří
Dny otevřených dveří Vysoké školy báňské–Technické univerzity v Ostravě. To je tip, který může usnadnit rozhodování o výběru vysoké školy nejednomu středoškolákovi. Dnes i zítra se mohou na škole návštěvníci blíže seznámit s technickými, přírodovědnými a ekonomickými studijními programy i životem studenta na univerzitě.

Koncert na Uhlířském vrchu
Koncert, jaký Bruntál ještě neviděl. Tak právě ten zazní dnes v 18 hodin v kostele na bruntálském Uhlířském vrchu. Je to poděkování všem, kteří hlasovali v anketě o nejkrásnější alej České republiky 2022.

Komentovaná procházka přes Mariánské Hory a Hulváky
A přidejme ještě komentovanou procházku z cyklu Ostravské pešiny. Tentokrát se zájemci vydají na Hulváky, které bývaly původně dělnickou osadou a dnes jsou součástí městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky. Trasa je dlouhá tři kilometry a sraz účastníků je v 17 hodin u kamenného kříže na zastávce MHD Hulváky.

Spustit audio