Návštěvníci Colours vyrážejí také do zoo nebo za památkami města

15. červenec 2022 08:10

Začíná třetí den festivalu Colours of Ostrava. Jeho návštěvníci si chodí krátit čas před začátkem programu i mimo areál. Jdou se najíst do centra Ostravy, jiní zase vyrážejí poznávat například průmyslové památky nebo místní zoo.

Cíl Gity a Filipa z Pardubic byl jasný. „Máme rádi zoo a tady jsme ještě nikdy nebyli, v Ostravě jsme poprvé, takže ideálně strávený den,“ říkají. Ostravská zoo nabízí návštěvníkům Colours of Ostrava slevu na vstupné. Podle mluvčí Šárky Novákové ale celkovou letní návštěvnost výrazně nezvyšují.

„Většinou jsme to měli ohraničené délkou trvání festivalu, ale právě proto, že ten zájem byl i v neděli, kdy účastníci po festivalu ještě zůstávají v Ostravě a zkoušejí ještě nějaké další cíle navštívit, tak jsme se rozhodli pro letošek nechat tu slevu ještě i během neděle,“ dodává Nováková.

Katka s Filipem přijeli z Prahy. „Chceme tady být až do neděle. Kromě festivalu se určitě budeme chtít podívat na tu vítkovickou věž a než začne festivalový program, tak ještě jet do centra dát si oběd a podívat se po Ostravě,“ říká Filip. „Máme tady i sraz s kolegy z práce, kteří pocházejí z Ostravy, takže nás provedou i Ostraváci,“ dodává Katka.

Právě lidé s náramky byli často vidět na předzahrádkách restaurací a kaváren během dopoledne. Kvůli návštěvníkům festivalu některé podniky v centru města také prodloužily otvírací dobu v nočních hodinách.

Spustit audio