Nejen Sto tisíc slov představil v S1 písničkář René Souček

16. květen 2019

René Souček je písničkář, jehož hit Fajne město se před časem stal hymnou Frýdku-Místku. Teď zamířil René Souček na koncert k nám do Českého rozhlasu Ostrava.

René Souček, písničkář a strojvedoucí, propadl kouzlu ukulele

Písničkář René Souček hraje na ukulele

Z moravskoslezského Frýdku-Místku až do jihočeského Lišova přesídlil René Souček. Písničkáři, který hraje svou vlastní tvorbu, nedávno vyšlo druhé album Sto tisíc slov. Občanským povoláním je ale strojvedoucí a na kolejích poznal prakticky celou republiku.

René Souček má na svém kontě i řadu dalších písniček a na koncertě ve Studiu 1 zazněly i ty ze zatím posledního alba Sto tisíc slov. René Souček v rozhlase vystoupil ve čtvrtek 16. května v 18:00.

Písničkáře Reného Součka doprovodil perkusista Marek Hlosta. Vzácnými hosty byli kontrabasista Petr Piny Pinkas a violoncellistka Martina Pavelková, členka symfonického orchestru ve Frýdku-Místku.

autor: tif

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.