Igor Vašut

autor pořadu

Připravuji a moderuji hudební pořad Harenda.

Co v rozhlase dělám:
Připravuji a moderuji hudební pořad Harenda. Pečlivě sleduji dění na moravskoslezské klubové scéně. V pořadu dávám prostor jak mladým kapelám, tak zralým muzikantům. Archivuji nahrávky na regionální amatérské i profesionální scéně.

Jak jsem se k této práci dostal:
Od roku 2002 organizuji celorepublikovou multižánrovou soutěž kapel BOOM CUP, která spolupracuje s Českým rozhlasem Ostrava. Na základě mé orientace v dané hudební oblasti mi byla v roce 2008 vedením rozhlasu nabídnuta možnost tvořit svůj pořad.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Největší radost mám, když se mi podaří objevit nějakou opravdu dobrou hudební lahůdku, kterou mohu předložit posluchačům. Baví mě rozhlasovou cestou pomáhat zeslyšitelnit se mladým kapelám.

Dosavadní kariéra:
S hudbou jsem přišel do kontaktu již od útlého dětství, kdy jsem se věnoval hře na klavír a na lesní roh. První "bytovou" kapelu jsem s kamarády založil ve svých 13 letech. Po absolvování ostravské Konzervatoře v oboru hry na lesní roh jsem strávil 2 roky u Posádkové hudby Olomouc, kde jsem se mimo jiné věnoval i práci s tanečním orchestrem. Od roku 1988 vyučuji na ZUŠ Eduarda Marhuly v Ostravě Mariánských Horách. Kromě práce pedagogické (výuka hry na bicí nástroje, elektronické klávesové nástroje, dechové nástroje žesťové a zpracování hudby na PC) se věnuji hraní v různých kapelách (Marxova Tchýně, Klamy Reklamy, Smetana Života, Herro-in a Zpocený Voko), jsem také zpěvákem skupiny Hair Musical Prague, se kterou jezdíme po českých i slovenských městech s koncertní verzí muzikálu Vlasy. V posledních letech se aktivně věnuji i práci organizačně-manažerské (Boom Cup, festival Podchodem Vchod, Colours of Ostrava, benefiční koncerty atd.).

Co jsem ochoten na sebe prozradit:
O to, co jsem ochoten na sebe prozradit, se s kýmkoliv milerád podělím na baru u skleničky Tullamorky ;-)

 

E-mail: igor.vasut@centrum.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové