Kefírové palačinky
Palačinky jsou doslova klasika, ovšem povýšené kefírovým mlékem dostanou vláčnost, která příjemně překvapí.
Budete potřebovat:
- 500 ml kefírového mléka
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetku soli
- 1 lžičku krupicového cukru
- 1 lžičku jedlé sody
- 1 vanilkový cukr
- čokoládu na vaření
- libovolné ovoce (čerstvé nebo zmražené)
Postup:
- V míse smícháme hladkou mouku se solí, krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a jedlou sodou.
- Přidáme vejce a kefír a vypracujeme těstíčko, ze kterého na vymazané pánvi smažíme palačinky z obou stran do zlatova.
- Na talíři polévame rozpuštěnou čokoládou, zdobíme ovocem a kopečkem šlehačky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.