Kukuřičná kaše
V pátečních apetýtových receptech pro vás opět vybíráme nějakou tu bezmasou pochoutku. Hlavní ingrediencí bude tentokrát kukuřice.
Do Evropy ji ze svých objevných cest přivezl Kryštof Kolumbus. Byla totiž jednou z ukázek klasického indiánského života. Na Slovensko a Moravu jí prý přinesli Romové, a to z Turecka a Rumunska.
Výborná je na střeva, játra, ledviny a také na snížení cholesterolu. V kuchyni ji pak můžete využít různě. My pro vás dnes máme recept na kukuřičnou kaši.
Co potřebujete?
- kukuřičnou krupici
- 350 ml ovesného mléka (nebo můžete nahradit jiným, i běžným kravským)
- 1 banán
- 1 lžíci medu
- rozinky a oříšky
Postup:
- Mléko přivedeme k varu a pak pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici.
- Stále mícháme.
- Jakmile kaše zhoustne, odstavíme ji a přidáme do ní med. (Pokud nám jedna lžíce nestačí, můžeme dát medu více.)
- Poté kaši nalijeme na talíř a ozdobíme rozinkami a oříšky, případně dalším sezónním ovocem.
Související
-
Salát z bulguru s rajčaty
S rostoucími venkovními teplotami se vám možná bude hodit recept na něco lehce stravitelného. Přesně takový je dnešní bezmasý tip na salát z bulguru.
-
Špenátové knedlíčky s omáčkou z rajčat
K přípravě následující bezmasé pochoutky budete potřebovat kromě špenátu především rajčata. Ta našemu zdraví prospívají díky obsahu přirozených antioxidantů.
-
Polévka se zázvorem a mrkví
Páteční Apetýt přináší opět bezmasé recepty. Tentokrát nahlédneme do světa polévek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.