Špagety s tofu omáčkou
Máme za sebou dny hojnosti a tak vám možná přijde vhod tip na něco lehkého. Do Apetýtu jsme vybrali recept na špagety s tofu omáčkou.
Tofu pochází z Číny. Začalo se tam vyrábět ve 2. století před naším letopočtem. Později se rozšířilo i do dalších asijských zemí, kde dodnes patří k tradičním pokrmům. V západních zemích ho ale známe až od druhé poloviny 20. století.
Co potřebujete?
- 200 g uzeného tofu
- 200 ml sójové smetany
- 50 g baby špenátu
- 1 balení celozrnných špaget
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžičku medvědího česneku
- sůl
Postup:
- Špagety uvaříme podle návodu.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
- K ní pak přidáme na plátky nakrájený česnek a restujeme další dvě minuty.
- Poté přidáme najemno nastrouhané tofu a opět společně opékáme, ještě asi pět minut.
- Vše pak zalijeme sójovou smetanou.
- Následně přidáme i medvědí česnek a osolíme.
- Nakonec takto připravenou omáčku smícháme se špagetami a baby špenátem a podáváme.
Související
-
Tuňákové muffiny
V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají.
-
Zeleninová směs se sójou a rýžovými nudlemi
V Apetýtu máme kulinářský tip zvláště pro ty, kteří mají rádi opravdu lehká jídla. Dnes vás zveme k zeleninové dobrotě se sójou a rýžovými nudlemi.
-
Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček
V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.