Zeleninová směs se sójou a rýžovými nudlemi

V Apetýtu máme kulinářský tip zvláště pro ty, kteří mají rádi opravdu lehká jídla. Dnes vás zveme k zeleninové dobrotě se sójou a rýžovými nudlemi. Jsou vhodné jak pro běžné stravování, tak i pro dietu.

Budete potřebovat:

  • 100 g rýžových nudlí
  • 100 g sójových kostek
  • 100 g cukety
  • 100 g rajčat
  • 2 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíci řepkového oleje
  • 1 lžičku tymiánu

Postup:

  1. Rýžové nudle a sójové kostky připravíme podle návodu na obalu.
  2. Mezitím na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli.
  3. Jakmile zesklovatí, přidáme utřený česnek.
  4. Restujeme další 2 minuty a poté přidáme na nudličky nakrájenou cuketu a na malé kousky nakrájená rajčata.
  5. Směs okořeníme, zalijeme asi 100 ml vody a dusíme zhruba 10 minut.
  6. Následně podáváme s rýžovými nudlemi a sójovými kostkami.

Související

  • Zapečený lilek s tvarůžky

    V pátečním Apetýtu přinášíme další vegetariánský recept. Kromě lilku budete potřebovat také tvarůžky.

  • Dýňové rizoto

    K podzimnímu času patří recepty, které obsahují dýni. Dnes si v Apetýtu připravíme dýňové rizoto.

  • Cuketové koblížky

    Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.