Nový Jičín otevřel své mateřské školy, zájem rodičů je zatím nízký

19. květen 2020 08:10

Mateřské školy v Novém Jičíně opět ožívají. Vracejí se do nich totiž děti. Město je otevřelo zejména proto, aby zajistilo hlídání pro rodiče, kteří už potřebují nastoupit do práce. Ne ale každý z rodičů možnosti poslat děti do školky využívá.

Čtěte také

Mateřská škola Dlouhá v Novém Jičíně se v tomto týdnu po více než měsíci opět otevřela svým žákům. „Návrat žáků se uskutečnil v poměrně malém množství, aktuálně dorazilo 18 dětí. Předpokládáme, že otevřením škol pro první stupeň od 25. května bude dětí výrazně víc,“ říká ředitel Ladislav Gróf.

Podle vedoucí učitelky Bohuslavy Kleinové se menší počet dětí na fungování školky neprojeví. „Dál fungujeme jako v běžném provozu. Dětem se věnujeme a plníme svoje cíle a integrované bloky, které máme pro děti připravené,“ dodává učitelka.

I školky ale musejí dodržovat hygienická nařízení, která zveřejnilo ve svém manuálu ministerstvo školství. „Zásadní změnou je to, že rodiče do budovy školky nesmějí vstoupit. Všude je rozmístěna dezinfekce, častěji je čištěn prostor učeben a podobně,“ vyjmenovává ředitel.

V mateřské škole Dlouhá mohou navíc využít i velkou školní zahradu. Díky ní mohou děti trávit většinu času venku.

autor: Tomáš Pika
Spustit audio

Související