Oběti střelby uctily u Fakultní nemocnice Ostrava za zvuku sirén desítky lidí

17. prosinec 2019 13:14

Několik desítek lidí dnes v poledne u Fakultní nemocnice Ostrava uctilo za zvuku sirén památku obětí střelby. K pietnímu místu lidé dál nosí květiny a zapalují svíčky.

Dvaačtyřicetiletý střelec z Opavska před týdnem v nemocniční poliklinice bez varování začal střílet. Zastřelil šest lidí a další tři zranil. Sedmou obětí se s odstupem dvou dnů stala žena, která utrpěla těžké zranění a byla v kritickém stavu.

Čtěte také

Se slzami v očích dnes u pietního místa stála i paní Blanka, která znala jednu z obětí střelby. "Kolegyně, která se mnou pracovala na transfuzní stanici skoro 40 let, tady zahynula. Je to tragédie, protože to byla vynikající laborantka, vynikající kolegyně a kamarádka, nemůžu se z toho vzpamatovat," uvedla plačící žena. Se svou kamarádkou se naposledy viděla před třemi týdny. O střelbě v nemocnici se dozvěděla, když byla s manželem na jiné poliklinice u lékaře. Podle ní byla její kolegyně vždy laskavá a chovala se velmi hezky k pacientům.

Střelec začal střílet v čekárně traumatologické ambulance nemocniční polikliniky minulé úterý ráno. Čekající pacienty střílel z nelegálně držené zbraně z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku. Z nemocnice se mu podařilo odejít před příjezdem policie. Později spáchal sebevraždu v Děhylově na Opavsku, asi osm kilometrů od fakultní nemocnice.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související